Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sztárok

Sztárok közül kezdjünk egy mai Tini kedvencel Miley Cyrus a reflektorfényben!

 

Miley Ray Cyrus
MileyCyrusApr09.jpg
Életrajzi adatok
Teljes név Destiny Hope Cyrus
Becenév Mile, Miles, Milz, Smiley, Smile
Született 1992. november 23. (17 éves)
Pályafutás
Műfajok pop, country, Pop rock
Aktív évek 2003-napjainkig
Hangszer elektronikus gitár, akusztikus gitár

Miley Ray Cyrus (születési név: Destiny Hope Cyrus; Nashville, Tennessee, USA, 1992. november 23.) amerikai énekes- és színésznő, dalszerző. A Disney csatornán a Hannah Montana című filmsorozattal lett ismert. 2006. októberében kiadták a sorozat betétdalait CD-n. Miley szólókarrierje a Meet Miley Cyrus album kiadásával kezdődött 2007. június 23-án, ezen megtalálható volt a See You Again című száma, mely Amerikában a TOP 10-ben volt a listákon. Második albuma 2008. július 22-én jelent meg Breakout címmel. Ez az első olyan lemeze, mely teljesen elkülönül Hannah Montanától. Mindkét album 1. helyen debütált a Billboard 200-ban. 2009. augusztus 28-án megjelent a The Time of Our Lives című EP, amiről a Party in the U.S.A. című szám vezette a Billboard top 40 lejátszási listát és a Billboard Hot 100-on 2.lett. 25 millió lemezt adott el világszerte önmagaként.

2008-ban megjelent a Hannah Montana – Miley Cyrus: Mindenből a legjobbat koncert film, melyet 3D-ben vetítettek a mozikban. Szintén ebben az évben főszerepet kapott a Volt(Bolt) című filmben, és az I Thought I Lost You betétdalért egy Golden Globe jelölést kapott. Ezután 2009-ben megjelent a Hannah Montana: A film, melynek magyar premierje április 23-án volt.2010.Szeptemberében Miley befejezte új a Hannah Montanatól teljesen különálló filmét ami a LOL(Lough out Loud)címet kapta.Eddig annyit tudunk,hogy a filmben Miley Demi Mooreal és Ashley Greenevel dolgozott együtt. Miley Cyrus felkerült a Time magazin 100 legbefolyásosabb ember a világon listájára. 2008-ban 25 millió dolláros bevételével a Forbes magazin „100 híresség” listájának 35. helyére került.

Előélete

Miley Cyrus 1992. november 23-án született az Egyesült Államok-beli Tennessee államban, Nashville Franklin nevű külvárosában, akkor még Destiny Hope Cyrus néven. Szülei színészek és énekesek; édesapja: Billy Ray Cyrus, édesanyja: Leticia „Tish” Cyrus. Két vér szerinti testvére van (Noah Lindsey és Braison Chance) és három féltestvére (Brandi Glenn, Trace Dempsey és Christopher Cody). 2008. januárjában nevet változtatott, így most már hivatalosan is Miley Ray Cyrusnak hívják. Miley keresztanyja Dolly Parton híres countryénekes. Nagyapja a politikus Ron Cyrus.

A szülei, azért nevezték el Destiny Hope-nak, mert úgy gondolták egy nap sokra fogja vinni. Édesapja nevezte el Smiley-nak, hiszen kiskorában mindig mosolygott (smiley - mosolygós), és ebből jött a Miley név. A Ray nevet pedig édesapja tiszteletére vette fel. Részben cseroki származású. Járt a Heritage Middle School-ba, ahol pompomlány volt. Jelenleg For Youth Charter Schools-ba jár, a forgatásokon egy magántanár foglalkozik vele. Nashville-ben nevelkedett és részt vett a People's Church-ban.

Kislemezek 

 • 7 Things (2008)
 • Fly on the Wall (2008)
 • Party in the USA (2009)
 • We are the Worls-25 for Haiti (2010)
 • Can't Be Tamed (2010)
 • Two More Lonley People (2010)
 • Who one wants my heart (2010)

Hannah Montanaként 

 • Hannah Montana (2006)
 • Hannah Montana 2 (2007)
 • Hannah Montana: The Movie (2009)
 • Hannah Montana 3 (2009)
 • Hannah Montana Forever (2010)

Koncert albumok

 • Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert (2008) – CD + DVD
 • iTunes Live from London (2009) – EP (csak digitális letöltés)

A következő sztárunk Orlando Bloom a reflektorfényben!

Orlando Bloom
Orlando Bloom at Venice Festival.jpg
Életrajzi adatok
Születési név Orlando Jonathan Blanchard Bloom
Művésznév nincs, az interneten ragadt rá az Orli
Született 1977. január 13. (33 éves)
Canterbury, Anglia, Egyesült Királyság
Származás Anglia Anglia
Házastárs Miranda Kerr
Pályafutása
Aktív évek 1994 - napjainkig
Híres szerepei Legolas (A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége (film), A Gyűrűk Ura: A két torony (film), A Gyűrűk Ura: A király visszatér (film))
Will Turner (A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka, A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse, A Karib-tenger kalózai: A világ végén)

Élete 

Orlando Bloom 1977. január 13-án született az angliai kisvárosban Canterbury-ben. Édesanyja Sonia Constance Josephine Copeland aki Indiában született Betty Constance Josephine Walker és Francis John Copeland orvos házaspár gyermekeként. Vérszerinti édesapja Colin Stone (a család jó barátja), nevelőapját Harry Saul Bloomot, a dél-afrikai születésű zsidó regényíró és az apartheid harc egyik jelentős képviselőjét négyéves korában elveszti. Őt és nála két évvel idősebb testvérét, Samantha Bloomot (aki szintén színész) édesanyjuk, Sonja Bloom és egy családi barátjuk, Colin Stone nevelte. Édesanyja 13 évesen mondta meg neki, hogy vérszerinti apja Colin Stone.

Orlando fejében, hamar megfordult a gondolat, hogy színész legyen, a gyerekkori diszlexiája sem tántorította el az álmától. 1993-ban, 16 évesen Londonba költözött, hogy csatlakozzon a National Youth Theatre-höz, ahol két évet töltött el. Ösztöndíjat nyert a Brit–Amerikai Dráma Akadémiára, majd kisebb szerepeket kapott az angol Casualty és a London’s Burning című tévéshow-ban. 1998-ban súlyos balesete történt kiesett az egyik barátja teraszáról, s 3 métert zuhant. Az orvosai nem sok esélyt láttak arra, hogy valaha is talpra áll. Néhány hét múlva Orlando a saját lábán hagyhatta el a kórházat.

Kate Bosworth amerikai színésznővel élt párkapcsolatban, közel 3 „boldog” év után, 2006 őszén szakítottak. Orlando február óta élt boldog párkapcsolatban a híres modell Miranda Kerrel, amíg júliusban nem szakítottak. Később kibékültek és a szerelem a mai napig is tart.

Karrier 

Első filmszerepét a Wilde (Oscar Wilde szerelmei) című filmben kapta meg. Ennek köszönhetően figyeltek fel rá, és ekkor kapta meg A Gyűrűk Ura (2001-2003) tündéjének, Legolasnak a szerepét is. Peter Jackson trilógiája meghozta neki a várva várt sikert. Számos sikerfilmben szerepelt, már fiatal kora ellenére. Kisebb szerepet kapott A sólyom végveszélyben (2001) c. filmben és feltűnt a Kalcium kölyök (2003) című vígjátékban egy tejesfiút alakítva, aki végül bokszolóvá válik. A Trója (2004) című filmben Brad Pitt és Eric Bana oldalán láthattuk Paris herceget megformálva, A Karib-tenger kalózai (2004-2007) trilógiában Johnny Depp és Keira Knightley mellett formálta meg Will Turner-t, a bátor kovácslegényból váló kalózkapitányt. Láthattuk még egy romantikus vígjátékban, az Elizabethtown(2005) című filmben Kirsten Dunst partnereként, és egy igazi történelmi szerepben a Mennyei királyság című filmben, ami a keresztes háborúk idejében játszódik. Menedék (2005) című filmben társproducerként működik közre. A 2007 szeptemberében fejeződött be az In Celebration című színházi darab bemutatója Londonban, amelyben Orlando is részt vett, Steven szerepét játszotta. Legközelebb Orlando-t 2009-ben láthatjuk a mozikban a New York I love you című filmben.

Hobbi 

A drum n bass és a happy house zenéket kedveli. Nem néz tv-t és nem olvas magazinokat, Internet fóbiája van. Nagyon szereti az állatokat, főleg a kutyákat. Szigorúan vegetáriánus. Környezetvédő, a Greenpeace tagja.

Érdekességek

 • Orlando magát adrenalinfüggőnek vallja. Olyan extrém sportokat űz, mint például a bungee jumping, a szörfözés, az ejtőernyőzés, valamint a filmjei forgatásakor a kaszkadőrködést is elvállalta: „Mindig macskának képzelem magam, a macska felugrik az asztalra, és nem inog meg utána. Csak megáll. … Ilyenek a tündék is. Kecses kifinomult a mozgásuk minden pillanatban” – nyilatkozta a Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége extra lemezén.
  Nem úszta meg ezeket sérülés nélkül. Szinte mindenét eltörte már, köztük a gerincét is. Az orvosok azt mondták, nem fog tudni lábra állni. Ám Orlando 13 nappal később bár mankóval, de saját lábán sétált ki a kórházból, és rácáfolt a diagnózisra.
 • 2 tetoválása van. Az egyik egy csillag, mely a Napot szimbolizálja, a másik egy tünde szimbólum, amely a 9-es számnak felel meg. Ezutóbbit A Gyűrű Szövetségének tagjaival [1] együtt készíttette.
 • Gyerekkorában diszlexiás volt, és jelenleg is rosszul olvas.
 • A Gyűrűk Ura forgatásán leszokott a cigiről, azóta rágja a körmét
 • Kate Beckinsale-lel együtt reklámozta a GAP ruhamárkát.
 • Kedvenc focicsapata a Manchester United.
 • Vallása: buddhizmus.
 • 2008-ban Arany Málna díjra jelölték, mint legrosszabb mellékszereplő színész, Orlando inkább mint férfi, semmint színész mozog a médiában a kritikusok szerint.[2]

A következő sztárunk Johnny Depp a reflektorfényben! 

Johnny Depp
JohnnyDeppJune07.jpg
Johnny Depp, 2007
Életrajzi adatok
Születési név John Christopher Depp II
Született 1963. június 9. (47 éves)
Kentucky
Amerikai Egyesült Államok Amerikai Egyesült Államok
Házastárs Lori Anne Allison (1983-1986)
Sherilyn Fenn (1984-1988)
Jennifer Grey (1988-1989)
Winona Ryder (1989-1993)
Kate Moss (1994-1998)
Pályafutása
Aktív évek 1984-

Élete

Gyermekkora 

John Christopher Depp II, 1963. június 9-én, vasárnap látta meg a napvilágot Owensboróban. Anyja, Betty Sue Palmer, pincérnőként, apja John mérnökként dolgozott. Két lánytestvére (Christie és Debbie) és egy fiútestvére (Danny aki író lett) van. Legjobb gyerekkori barátja a nagyapja volt, ám ő nem sokkal a család Floridába költözése után elhunyt. Floridában nőtt fel, szülei 15 éves (1978) korában elváltak. A kis Johnny fájdalmát dalokba foglalta, anyjától kapott gitárján. Nemsokára a The Kids nevű zenekarban gitározott. 14 éves korára (1977) már majdnem mindenfajta drogot kipróbált, dohányzott és az alkoholt sem vetette meg. Mára már a drogokról örökre lemondott, a dohányzásról viszont még nem tudott leszokni. Még mindig tinédzserként, telefonon keresztül árult tollakat, hogy pénzhez jusson. 17 évesen (1980) kicsapták az iskolából, onnantól kezdve már csak a zenének élt.

Pályafutása

Karrierjének elindulása Nicolas Cage nevéhez fűződik, akivel Los Angelesben ismerkedett meg a 80-as évek elején. Az akkor még szintén ismeretlen színész ajánlotta be a Rémálom az Elm utcában című, ma már klasszikus horrorfilmbe. A szakasz című Oscar-díjas filmben is játszik egy kisebb szerepet. Ügynöke rábeszélésére nehezen ugyan, de elfogadta a 21 Jump Street című sorozat egyik főszerepét. A bűnügyi dráma-sorozatban 3 évig szerepelt, pedig nem tervezte tovább egy évnél a tévés karrierjét. Ezáltal vált tinibálvánnyá. A filmes áttörést azonban az 1990-es Ollókezű Edward hozta meg számára Tim Burton rendezésében. Burtonnel azóta további hat közös filmjük is volt: az Ed Wood, Az Álmosvölgy legendája, a Charlie és a csokigyár és A halott menyasszony (amelyben Depp az egyik bábszereplő hangját kölcsönözte), valamint a Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya és Alice Csodaországban. A Monty Pythonos Terry Giliammel is dolgozott együtt a Félelem és reszketés Las Vegasban című filmben. A közönség kedvencévé Jack Sparrow kapitány szerepe avatta A Karib-tenger kalózai-filmekben. Ezért 2004-ben Oscar-díjra jelölték. Továbbá kapott egy jelölést az Én, Pán Péter című drámában alakított szerepéért. Jelölték a Brit Filmakadémia díjára (BAFTA-díj) is ugyanezért a két filmért. A Golden Globe-díjátadón összesen 7-szer vehetett részt, mint jelölt (sorrendben: Ollókezű Edward, Benny és Joon, Ed Wood, A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka, Én, Pán Péter, Charlie és a csokigyár, A Karib-tenger kalózai: Holtak kincse). 2004-ben megkapta a Screen Actors Guild Awardot A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka című filmért. A francia filmszakma elismeréseképpen Cézár-díjat kapott 1999-ben. 2008-ban megkapta a Golden Globe-díjat a Sweeney Todd, a Fleet Street démoni borbélya című Tim Burton rendezte musicalért. Ugyanezért a szerepért jelölték Oscar-díjra 2008-ban a legjobb férfi főszereplő kategóriában. 2009 augusztusában megjelent a Közellenségek című filmje, és még ebben az évben egy kisebb szerepet játszott a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma című filmben (eredetileg nem tervezte, hogy játszani fog a filmben, de mivel az alkotás főszereplője, Heath Ledger meghalt, így mégis elvállalta a szerepet). 2010 februárjában Keith Richardsról, a The Rolling Stones gitárosáról forgatott egy dokumentumfilmet, saját maga rendezésében.[1] 2010 márciusában megjelent az Alice Csodaországban három dimenziós Disney filmje. 2011. május 20.-ra tervezik a negyedik A Karib-tenger kalózai film (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) bemutatóját, ami három dimenziósan fog megjelenni a mozikban.

Magánélet 

20 évesen (1983) feleségül vette Lori Anne Alisont, egy sminkest, akivel 1983-ban Los Angelesbe utazott. 1984-1988 között Sherilyn Fenn színésznővel járt, 1988-1989-ben Jennifer Greyjel, 1989-1993-ban Winona Ryderrel, 1994-1998-ig Kate Moss topmodellel. 1998-ban A kilencedik kapu című film forgatásán ismerkedett össze Vanessa Paradis énekes- és színésznővel, azóta is együtt élnek. Vanessától született a kislánya, Lily-Rose Melody 1999. május 27-én, és kisfia, Jack 2002-ben.

Érdekességek 

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Kiprich Tamás

dougbeneth@citromail.hu


Archívum

Naptár
<< Augusztus >>
<< 2019 >>
Ke Sze Csü Szo Va
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Statisztika

Online: 1
Összes: 12129
Hónap: 66
Nap: 2