Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sorozatok

Első sorozatunk legyen magyarország leghíresebb filmje: Barátok közt!

Barátok közt
Baratokk.jpg
Műfaj család, dráma, szappanopera

Alkotó(k) Kalamár Tamás producer
Márton István
Ardai Tamás
Labancz István
Varga Miklos
Főszereplő(k) Szőke Zoltán
R. Kárpáti Péter
Varga Izabella
Ábrahám Edit
Tihanyi-Tóth Csaba

Ország magyar Magyarország

Történet 

Huszonöt évvel a történet kezdete előtt egy csapat gyermek sorsa különös és elszakíthatatlan szállal fonódott össze, amikor egy rideg és „bürokratikus” intézmény gondjaira hagyták őket. Mély barátság szövődött köztük, amely kiállta az idő próbáját, és nagyralátó álmok szülője lett. Az azóta eltelt évek során megélték a siker és a bukás sokféle szintjét. Karriert építettek, családot alapítottak, gyermekeik születtek, elváltak. Néhányuk nem is gondolták, hogy később egy házban fognak lakni.

Egy megdöbbentő és tragikus esemény gyökerestül felforgatta Miklós, András, Nóra, Zsuzsa, László és Gabi életét, amikor Berényi Zoltán (aki titkos szerelmi viszonyt folytat Berényi Zsuzsával, András feleségével), a legidősebb fivér Miklós és András bátyja, a Berényi Építőipari Kft. alapítója és vezetője, rejtélyes körülmények között halálos kimenetelű autóbalesetet szenvedett.

Autóját egy végzetes éjszakán egy titokzatos idegen (Nagy Ferenc) szorítja le az útról. A karambolt csak István, a sofőr élte túl. A baleset következtében Zoltán és István súlyos sérüléseket szenvedtek és Zoltán belehalt. Istvánt életveszélyes állapottal kórházba szállították.

A baleset után a „barátok” legégetőbb gondja egy olyan vállalkozás jövője, amibe még Zoltán fogott bele. Azt az épületet kezdte modern lakóházzá alakítani, amelyben gyermekként először találkoztak, ahol együtt töltötték legfogékonyabb éveiket és ahol most újra együtt élnek. Új otthonuk építését be kell fejezniük, a cégnek pedig – új vezetővel az élén – munkát és anyagi biztonságot kell nyújtania a barátoknak, családjaiknak és alkalmazottaiknak is.

Helyszín 

A felvételek többségét a Magyar Grundy UFA Kft. műtermében veszik fel, amely 2006-ban átköltözött a 15. kerületből a budatétényi Camponához. A több mint 1000 m2-es stúdiót, és az ezt kiszolgáló helyiségeket kicsivel több mint 3 hónap alatt építették fel. A külső forgatások helyszínei változóak. A Park, amelyet sokszor láthatunk, az a XIX. kerületi Kós Károly tér és környéke. A sorozat ezen két fő helyszín között ingadozik, nap mint nap.

Jelenlegi szereplők 

Berényi család 

Kertész család 

  • Kertész Géza - Németh Kristóf 1999–
  • Kertész Botond - Hári Richárd 2007–2009 (szerepe szerint Kanadában lakik a valódi nagyapjánál)
  • Kertész Vilmos[1] - Várkonyi András 1998–
  • Kertész Magdolna - Fodor Zsóka 1998–2009 (szerepe szerint meghalt) 2010- szellemként időnként feltűnik
  • Kertész Mónika - Farkasházi Réka 1998– (szerepe szerint Brüsszelben dolgozik)
  • Kertész Bálint - Csak párbeszéd folyik róla, nem aktív szereplő 1998–
  • Kertész Ildikó - Janza Kata 2000– [időnként feltűnik,szerepe szerint Pécsett él]

Novák család [szerkesztés]

Illés család 

Családokon kívüli szereplők 

Régi szereplők 

 

 Következő sorozatunk amit álltalában Péntekenként szoktatok látni: Vámpírnaplók a reflektorfényben! 

Leírás 

A történet egy Mystic Falls nevű kis városkában játszódik, ahol a történelem során számos megmagyarázhatatlan és különös haláleset történt, melyet később állattámadással magyaráztak. Ebben a városban él Elena, öccsével és nagynénjével. Elena pár hónappal a történet kezdete előtt, elvesztette a szüleit egy autóbalesetben, amit ő túlélt. Az eddig népszerű lány most legszívesebben menekülne a világ elől, kívülállónak érzi magát, szakít a barátjával. Ráadásul otthon is gondok támadtak ez öccsével, aki droggal próbálta feldolgozni szüleik halálát. Ekkor érkezik a városba és az iskolába egy új fiú: Stefan Salvatore. Elena végre kiutat talál az elkeseredettségéből, hónapok óta először igazán boldognak érzi magát a fiú mellett. Ám hamar kiderül, hogy Stefan igazából egy vámpír, persze nem a rossz vámpírok közül való, ő jó útra tért és nem öl embereket, helyette állatokból táplálkozik. Nem sokkal utána megérkezik Stefan bátyja is, Damon, aki szintén vámpír, ám ő a rosszabb fajtából való és embereket öl meg a lebukást kockáztatja a város vezetősége előtt, akik tudnak a vámpírok létezéséről. Stefan minden erejével azon van, hogy megvédje Elenát és megakadályozza Damon mesterkedéseit, illetve kiderítse bátyja szándékait, hogy miért is tért vissza Mystic Falls-ba és hogy visszatértének van-e köze ahhoz az aprócska tényhez, hogy Elena kiköpött mása régi közös szerelmüknek, Katherine-nek. Mindemellett a cselekmény tovább bonyolódik, mikor egyre több vámpír bukkan fel a kis városban…

Színész/Színésznő Karakter Leírás
Nina Dobrev Elena Gilbert Egy erős akaratú és empatikus fiatal lány, akit romantikus szálak fűznek egy Stefan nevű vámpírhoz.
Katherine Pierce Vámpír, akinek szerelmi kapcsolata volt 1864-ben Stefan és Damon Salvatorral egyaránt.
Paul Wesley Stefan Salvatore Szintén vámpír, aki egyből beleszeret Elenába.
Ian Somerhalder Damon Salvatore Stefan gonosz vámpír testvére, aki arra törekszik, hogy megtalálja régi nagy szerelmét Katherinet.
Steven R. McQueen Jeremy Gilbert Elena öccse, aki szülei halála után nagyon magába fordul.
Sara Canning Jenna Sommers Jeremy és Elena nagynénje és törvényes gyámja.
Katerina Graham Bonnie Bennett Elena legjobb barátja, és boszorkány.
Candice Accola Caroline Forbes Szőke hajú, nagyravágyó lány; az anyja a helyi seriff. Katherine vámpírrá változtatja.
Zach Roerig Matt Donovan Elena gyermekkori barátja és ex-barátja. Később Caroline lesz a barátnője.
Kayla Ewell Vicki Donovan Matt problémás húga, aki nem találja a helyét a világban. Később vámpír, de meghal.
Michael Trevino Tyler Lockwood Vicki ex-barátja, Jeremy riválisa, a polgármester fia és feltehetőleg vérfarkas vagy farkasember.
Matt Davis Alaric Saltzman A Mystic Falls Gimnázium új töri tanára. Felesége Isobel vámpír, Damon változtatta át őt.
További szereplők a sorozatban
Színész/Színésznő Karakter Leírás
Mia Kirshner Isobel Flemming-Saltzman Alaric felesége és Elena biológiai anyja. Saját akaratából lett belőle vámpír.
Jasmine Guy Sheila "Grams" Bennett Bonnie nagymamája és boszorkány mentor. Nagy hatással van unokájára, azonban egy nagyobb varázslat következtében életét veszti.
Marguerite MacIntyre Sheriff Elizabeth Forbes Caroline anyja, Mystic Fallsban seriff, valamint azAlapító Tanács tagja.
Rob Pralgo Mayor Richard Lockwood Tyler apja, Mystic Falls polgármestere és a leggazdagabb ember a városban. Ő és a fiú is vérfarkas. Az első évad utolsó epizódjában, egy égő épületben egy vámpír kitöri a nyakát és meghal.
Susan Walters Carol Lockwood Tyler anyja, és az Alapító Tanács tagja.
Chris Johnson Logan Fell A helyi televízió riportere, az Alapító Tanács tagja. Damon megöli őt, amikor a férfi Stefanra támad. Később vámpírként visszatér, de Alaric leszúrja őt egy karóval és meghal.
Chris William Martin Zach Salvatore Az emberi Salvatore-család leszármazottja, és az Alapító Tanács tagja, Damon megöli őt.
Benjamin Ayres William Tanner A Mystic Falls Gimnázium egykori töri tanára és foci edző. Damon megöli őt.
Bianca Lawson Emily Bennett Bonnie egyik őse az 1860-as években, aki szintén egy nagyon erős boszorkány és Kathrine "jobb keze".
Kelly Hu Pearl Anna anyja. Egy nagyon erős vámpír, aki 400 évvel idősebb, mint a Salvatore testvérek. John Gilbert megöli őt.
Malese Jow Anna Pearl tizenéves lánya szintén vámpír és ugyan abból a korszakból származik, ahonnan Katherine és a Salvatore testvérek is. Szerelmes Jeremy Gilbertbe. John Gilbert megöli őt.
Sean Faris Ben McKittrick Egykori középiskolai sportoló és a helyi csapos, Anna által vált ő is vámpírrá. Stefan halálra égette őt.
Melinda Clarke Kelly Donovan Matt és Vicki bogaras anyja.
David Anders Johnathan "John" Gilbert Jeremy nagybátyja, Elena biológiai apja, és az Alapító Tanács tagja; nagyon sokat tud a városban élő és egykoron élt vámpírokról. Katherine leszúrja őt, amikor nincs a férfi ujján a védelmező gyűrű.
 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Kiprich Tamás

dougbeneth@citromail.hu


Archívum

Naptár
<< Július >>
<< 2022 >>
Ke Sze Csü Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


Statisztika

Online: 1
Összes: 13276
Hónap: 113
Nap: 6